Woning Voorstenkamp onbewoonbaar na brand

Lars Schwachöfer
16 april 2019
Afgelopen nacht heeft omstreeks twee uur een brand gewoed in de 13de straat van de Voorstenkamp. Een woning is onbewoonbaar verklaard.
Bewoners van het complex merkten een sterke brandgeur op. Bij een woning op de begane grond waren hoge vlammen te zien. Meerdere bewoners verlieten hun woningen en alarmeerden medebewoners en de brandweer. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat 25 tot 30 bewoners al buiten stonden toen de eerste brandweerwagen arriveerde. Een opgeroepen ambulance hoefde niet ter plaatse te komen.
 
De brandweer heeft de brand geblust en het complex gecontroleerd. In meerdere woningen hing nog een brandgeur, maar er werden geen schadelijke stoffen gemeten. Bijna alle bewoners konden weer terug naar hun woning. De woning waarin de brand gewoed heeft, is onbewoonbaar verklaard. De woning is dichtgetimmerd met houten platen.
 
Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat de brand vermoedelijk buiten in de tuin ontstaan is en naar binnen is geslagen. Team Brandonderzoek van de brandweer heeft sporenonderzoek verricht naar de oorzaak van de brand. Over de oorzaak van de brand kon nog geen uitspraak gedaan worden. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om opvang voor de bewoners te regelen. Niemand raakte gewond bij de brand.

Dit bericht delen:

Advertenties