Brommerrijder aangehouden na achtervolging

Van onze redactie
15 april 2019
Afgelopen nacht heeft de politie een achtervolging beëindigd op de Burghardt van den Berghstraat in Bottendaal. Een brommerrijder werd hierbij aangehouden.

Agenten zagen de brommerrijder slingerend rijden op de Graafseweg. Toen de agenten de brommerrijder een stopteken gaven, ging de man ervandoor. Na een korte achtervolging probeerden de agenten de brommer klem te rijden, maar de man wist te ontkomen. Met meerdere eenheden werd nogmaals geprobeerd te brommer klem te rijden. Bij het klemrijden botste een dienstauto van de politie tegen een geparkeerde auto. De brommerrijder, een 36-jarige man, werd aangehouden.

De man was dusdanig onder invloed van alcohol dat een blaastest op straat niet lukte. Op het politiebureau werd een ademanalysetest afgenomen. De man blies 760 ug/l, ruim 3 keer hoger dan het wettelijke limiet. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook zal hij een educatieve maatregel alcohol en verkeer bij het CBR moeten volgen, op eigen kosten. De kosten van de schade aan de voertuigen zal verhaald worden op de brommerrijder.


Dit bericht delen:

Advertenties