[Update] Explosie in trein bij station

Van onze redactie
14 april 2019
Vanochtend vond een ontploffing plaats in een lege passagierstrein op het rangeerterrein nabij station Nijmegen op het Ridderspoor. Bij deze ontploffing is een persoon om het leven gekomen. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden gealarmeerd.

Het incident werd rond 9.45 uur bij de hulpdiensten gemeld. Ter plaatse troffen de hulpverleners het slachtoffer aan. De hulpdiensten hebben uit voorzorg een groot gebied afgezet. Specialisten hebben de trein onderzocht op aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en of er nog een risico’s waren voor de hulpverlening en omwonenden. Nadat bleek dat dit niet het geval was, is er gestart met forensisch onderzoek.

Geen sprake van een misdrijf

Op basis van het eerste onderzoek lijkt er geen sprake te zijn van een misdrijf of betrokkenheid van anderen dan het slachtoffer bij dit incident. Desondanks stelt de politie een onderzoek in om vast te stellen of dit daadwerkelijk zo is en om vast te stellen wat er precies is gebeurd.

Het slachtoffer moet nog geïdentificeerd worden. Uit piëteit met de nabestaanden, kan er verder door de politie op dit moment niets gemeld worden.

 


Dit bericht delen:

Advertenties