Brand in garagebox Balladestraat

Lars Schwachöfer
13 april 2019
Gisteravond is omstreeks half elf brand ontstaan in een garagebox aan de Balladestraat. Meerdere woningen werden ontruimd.

De brand werd omstreeks half elf ontdekt door omwonenden. Omdat het een uitslaande brand onder een flat betrof, heeft de politie alle woningen ontruimd. Van een aantal woningen, waaronder de woning direct boven de brand, werd de deur geforceerd door de brandweer en de politie. Uit voorzorg werd ook een ambulance gealarmeerd. Niemand raakte gewond bij de brand. De brandweer heeft de brand geblust.

Door de brand werden enkele leidingen onder de flat beschadigd. De brandweer en Liander voerden enkele metingen uit. Hieruit bleek dat er sprake was van een gaslekkage. Ook zaten enkele woningen langere tijd zonder stroom. Liander heeft het gaslek gedicht. Omstreeks 1 uur mochten alle bewoners weer terug naar hun woning.

De eigenaren van de garagebox hebben afgelopen tijd een bak voor een bakfiets gebouwd. Gisteren hebben zij het hout behandeld met lijnolie. De brandweer laat weten dat vermoedelijk een met lijnolie verontreinigde doek de oorzaak van de brand is geweest. De garagebox heeft forse schade opgelopen bij de brand.


Dit bericht delen:

Advertenties