Bewoner Heeskesacker aangehouden na vondst hennepkwekerij

Van onze redactie Vrijdag 12 April 2019

De politie heeft vanmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de Heeskesacker. De bewoner is aangehouden.

Bij de wijkagenten waren meerdere meldingen van stankoverlast van hennep binnengekomen. Bij energiebedrijf Liander waren al drie meldingen binnengekomen over een stroomstoring. De storing was te herleiden naar een blok van drie woningen. Agenten zijn na onderzoek naar de woning gegaan omdat ze het vermoeden van een hennepkwekerij hadden. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan. De gehele bovenverdieping was ingericht als hennepkwekerij.

In de hennepkwekerij stonden 155 planten. Een deel van de planten was al geoogst. De bewoner van het pand was aanwezig en is aangehouden. Voor de kwekerij was sprake van diefstal van stroom. Hierdoor was een brandgevaarlijke situatie ontstaan. Liander heeft de stroom afgesloten. Een gespecialiseerd team heeft de kwekerij ontmanteld en de planten vernietigd.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.