SLIMspitsen tijdens renovatieperiode Waalbrug levert cadeaus op

Van onze redactie
12 april 2019
Om tijdens de langdurige renovatie van de Waalbrug zoveel mogelijk fileleed te voorkomen, is de gemeentelijke campagne SLIMspitsen van start gegaan. De belangrijkste doelgroep zijn automobilisten die regelmatig in de spitstijden, tussen 15.00 en 19.00 uur, gebruik maken van de Waalbrug of de Oversteek. Deelnemers dragen door deel te nemen aan SLIMspitsen bij aan de bereikbaarheid van Nijmegen en sparen tegelijkertijd door middel van een beloningssysteem voor persoonlijke cadeaus.
Vorige week gaf wethouder Harriët Tiemens officieel het startsein voor de SLIMspitsen campagne. Het doel van deze campagne is de verkeersdrukte op de Waalbrug en de Oversteek zoveel mogelijk te beperken. De meest frequente gebruikers van deze route met de auto werden eind maart persoonlijk opgeroepen om deel te nemen aan het deelproject SLIMspitsen Waalbrug‘Het is ongekend veel dat we in de eerste twee dagen al 2700 aanmeldingen hebben. We hopen dat er uiteindelijk 600 tot 1000 mensen definitief meedoen. Dit betekent dat tien procent uit de spits is en dat is voldoende om de doorstroming substantieel te verbeteren’, aldus wethouder Tiemens.

SLIMspitsen-ranglijst

Op welke wijze de deelnemer de spits gaat mijden, is de keuze van de persoon zelf: door bijvoorbeeld thuis te werken, op andere tijden te rijden of een ander vervoersmiddel te kiezen, zoals de trein of de fiets. Iedere keer dat de spits vermeden wordt, ontvangt de deelnemer credits. Deelnemers kunnen deze credits verzilveren voor mooie cadeaus met een waarde tot wel €270. Daarnaast kunnen deelnemers sparen voor punten waarmee ze in teamverband een competitie aan kunnen gaan met andere teams. Teams kunnen meer punten verdienen en meer kans maken op de eerste plaats in de ‘SLIMspitsen-ranglijst’.

De Nijmeegse blogster Jamey raakte enthousiast over SLIMspitsen en zij maakte de keuze om meer thuis te gaan werken. In haar blog is te lezen dat dit haar in het begin wel wat moeite kostte maar dat zij uiteindelijk toch een goed ritme vond. In deze blog geeft Jamey haar tips over slim thuiswerken.

Meedoen is eenvoudig

Automobilisten die willen meedoen, kunnen de app TimesUpp op een smartphone te installeren en hun gegevens hier invullen. Vervolgens dient in de app de optie ‘Ik doe mee’ gekozen te worden en het kenteken ingevoerd te worden. Het is dan direct zichtbaar of deelname aan SLIMspitsen mogelijk is. Vanaf dat moment worden er direct punten verzameld als de spitstijden wordt gemeden.

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties