Programma Dag van het Levenslied 2019 bekend

Van onze redactie
10 april 2019
Op Moederdag vindt in Nijmegen al jaren De Dag van het Levenslied plaats, hét smartlappenfestival met een knipoog. Op zondag 12 mei 2019 is al weer de 37e editie van het gratis festival. Tussen 14.00 uur en 24.00 uur treden maar liefst 22 acts op in het Valkhofpark, waaronder Jacques Herb en De Sjonnies.
Om 18.00 uur betreedt niemand minder dan de Rotterdamse volkszanger Jacques Herb het podium. Probeer het maar eens droog te houden tijdens zijn hits Manuela en Een man mag niet huilen! Daarnaast zorgen vanaf 14.00 uur vele andere smartlappenacts voor een lach en een traan, zoals Mari en de Maries, De Triesto’s, Antje Apfelkorn, De Sjonnies, De Jantina’s, Ronnie & Razende Ronda’s, Patatje Metal en Nicky & Simone. Bovendien zijn uit de voorronde van De Dag van het Levenslied in De Lindenberg vier gloednieuwe acts geselecteerd: Duo T&T, De Brokstukken, De Bluumkes en Duo Nootmuskaat.

 

Geheime slotact

In samenwerking met De Lindenberg is er een kidspodium in de ruïne in het Valkhofpark. In de middag is er onder andere een circus, een ballonvouwer en je kunt je eigen schilderij fietsen. Ook maakt Troef Theater muzikale voorstellingen voor en met de kinderen. Om 23.30 uur staat de ‘Ultrageheime slotact’ op het programma, maar die blijft traditioneel geheim.

Club Goud

Club Goud, een initiatief dat Nijmegenaren uit verschillende generaties samenbrengt, zorgt dat ook de smartlappenliefhebber op leeftijd naar het festival kan. Zo is er onder andere een aparte rolstoeltoegang en zijn er vrijwilligers die de ouderen over het festivalterrein begeleiden.

Informatie

De Dag van het Levenslied wordt georganiseerd door Stichting Moederdagproducties en vindt elk jaar plaats op Moederdag in het Valkhofpark. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de website of Facebookpagina van De Dag van het Levenslied.


Dit bericht delen:

Advertenties