Cas Spijkers Academie Nijmegen wint Future Talents

Van onze redactie Dinsdag 09 April 2019

Drie studenten van de Cas Spijkers Academie Nijmegen van ROC Nijmegen hebben gisteren bij de internationale kookwedstrijd Future Talents 2019 drie prijzen naar Nijmegen meegenomen. Stichting Future Talents organiseert jaarlijks deze vakwedstrijd voor mbo-studenten.

Verschillende teams strijden zowel op gastronomisch- als gastvrijheidsgebied. Door de strijd aan te gaan op Europees niveau wil de stichting er voor zorgen dat de wedstrijd een nog interessantere ervaring oplevert voor de deelnemers van de witte en zwarte brigades.

Hoogste trede

Koks Kevin van de Poppe, Laurens Samsen en Thomas Val van de Cas Spijkers Academie Nijmegen wonnen de prijs voor het beste groentegerecht en het beste gevogeltegerecht. Als team mochten ze tevens op de hoogste trede van het podium gaan staan. Een bijzondere prestatie. Ook dit jaar was het niveau weer erg hoog. De jury, bestaande uit vooraanstaande professionals uit de branche, werd voorgezeten door Jacob Jan Boerma, chef van Restaurant De Leest in Vaassen.

Blackbox-koken

De Future Talents-wedstrijd vond plaats in het Miele Experience Center te Vianen. 16 nationale en internationale scholen namen eraan deel. De uitdaging was een blackbox-opdracht bestaande uit pieterman, gans en buikspek. Alle teams moesten voor 10 personen een 4-gangen menu koken. Dat deden Kevin, Laurens en Thomas dus bijzonder goed.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.