Mini-symposium over lastig zwanger worden

Van onze redactie
6 april 2019
1 op de 6 stellen doet er langer dan een jaar over om zwanger te worden. Ilse Ruijters schreef hier een boek over: Vruchtbaar. Op 8 april wordt dit boek gelanceerd met een mini-symposium in het Radboudumc. In Vruchtbaar delen bijna vijftig professionals en ervaringsdeskundigen hun expertise, inzichten en diepste gevoelens.

Hoe voelt het om jezelf hormooninjecties te geven? Wat zijn de mogelijkheden in het medische en alternatieve circuit? Hoe houd je het leuk tussen de lakens? Wanneer is het 'proberen' (even) genoeg geweest? En: hoe kun je als buitenstaander iemand met een nog onvervulde kinderwens steunen?

Auteur Ilse Ruijters: 'In een vruchtbaarheidstraject moet je zoveel. Van de dokter moet je hormonen spuiten, van je omgeving moet je 'het' loslaten en van jezelf moet je niet zo zeuren. Laten we vooral minder moeten.'

Bij jezelf blijven

Drie specialisten die in Vruchtbaar aan het woord komen, geven tijdens het mini-symposium hun visie op vruchtbaarheid. Gynaecoloog en hoogleraar voortplantingsgeneeskunde Didi Braat van het Radboudumc vertelt over vruchtbaarheidstrajecten. Therapeut Liesbeth de Wit van praktijk Licht op jou spreekt over bij jezelf blijven bij een nog onvervulde kinderwens. En Marjolein Grömminger van patiëntenvereniging Freya zal ingaan op hoe je kunt omgaan met je omgeving als zwanger worden niet meteen lukt. Didi Braat neemt vervolgens het eerste exemplaar van Vruchtbaar in ontvangst.

Het mini-symposium wordt op 8 april gehouden in het Auditorium van het Radboudumc. Het duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via contact@ilseruijters.nl


Dit bericht delen:

Advertenties