Zumbamarathon voor Spieren voor Spieren

Van onze redactie
6 april 2019
Op dinsdag 9 april organiseert het Fitcentrum van het ROC Nijmegen een Zumbamarathon voor Spieren voor Spieren. Twee uur lang gaan vier instructeurs dansen om geld in te zamelen voor dit goede doel en iedereen kan mee doen.

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Het is een geschikte training voor alle leeftijden en niveaus. Een van de deelnemende instructeurs Megan: ‘We hopen dat zo veel mogelijk mensen met ons mee doen zodat we geld kunnen inzamelen voor kinderen met een spierziekte die niet in staat zijn om te dansen.’

Over Spieren voor Spieren

In Nederland zijn 20.000 kinderen met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren zet zich in om met sportieve acties en evenementen geld op te halen voor onderzoek en diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. Het ingezamelde geld wordt ook besteed aan hulpmiddelen en evenementen die een beetje plezier brengen voor kinderen met een spierziekte en hun gezinnen.

Informatie

De marathon wordt op 9 april gehouden van 19.00 tot 21.00 uur in Het Fitcentrum aan de Campusbaan 6. Inschrijven kan bij het Fitcentrum aan de balie. Leden van het Fitcentrum en studenten van het ROC Nijmegen betalen 5 euro. Externe deelnemers betalen 10 euro voor deelname. De gehele opbrengst van de marathon gaat naar Spieren voor Spieren.


Dit bericht delen:

Advertenties