Drukbezocht 'Het Klokhuis Onderneemt Backstage' in De Smeltkroes

Linda Goedee
31 maart 2019
Gisteren openden zelfstandig ondernemers in De Smeltkroes de deuren voor de ambitieuze jeugd van Nijmegen. Tijdens deze dag konden de kinderen zelf ervaren hoe het dagelijks leven van een zelfstandig ondernemer eruitziet.
Steeds meer kinderen en jongeren starten hun eigen onderneming. Boodschappen doen, de buurthonden uitlaten of een webshop openen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Om hen en andere ambitieuze jeugd wegwijs te maken in de wereld van de zelfstandige ondernemer heeft Het Klokhuis een landelijke open bedrijvendag voor kinderen georganiseerd. Hier konden zij bij een keur aan ondernemers ervaren hoe het leven van een zelfstandig ondernemer eruitziet.

Verzamelplaats

De Smeltkroes in het Honigcomplex is een verzamelplaats van creatieve ondernemers. Hiervan schreven er dan ook maar liefst vijftien zich in om deel te nemen aan deze dag en kinderen een kijkje te geven in het reilen en zeilen van hun bedrijf. Bij de entree stonden medewerkers die een rondleiding gaven door het imposante fabrieksgebouw met zijn lange gangen vol verschillende ateliers.

De kinderen konden ontwerpen met afval, professioneel bellenblazen, chocolade of ijs maken, houtbewerken en nog veel meer.  Tijdens workshops waarvoor de kinderen zich vooraf inschreven, kregen zij uitleg in het ontstaan van het product, de oorsprong van eventuele ingrediënten en de beste manier om tot het eindproduct te komen. Natuurlijk mochten ze ook zelf aan de slag en werd er volop genoten van zelfgemaakte gezonde ijsjes, chocoladerepen en handgemaakte naamborden.

Het Klokhuis Onderneemt

Vanaf 8 maart is bij Het Klokhuis een 9-delige serie te volgen over zelfstandig ondernemen. In verschillende uitzendingen wordt ieder aspect van het ondernemen belicht. De open bedrijvendag is daar een onderdeel van en er zal in één van de komende afleveringen een verslag van worden uitgezonden. De serie loopt tot en met vrijdag 3 mei, op de website van Het Klokhuis is te lezen welk onderdeel in iedere uitzending uitgelicht wordt.
 

Dit bericht delen:

Advertenties