Bouw van ’s werelds eerste escaperoom onder water gestart

Van onze redactie Dinsdag 02 April 2019

In recreatieplas De Berendonck ontwikkelt Duikteam De Kaaiman een escaperoom onder water. De escaperoom bestaat uit een omgebouwde zeecontainer die op de bodem op 18 meter diepte op de bodem van het meer staat.

Duikers die de ruimte bezoeken lossen diverse puzzels op en hiermee verdienen zij uiteindelijk een sleutel waarmee ze veilig terug keren naar de kant. Ook snorkelaars en toeschouwers kunnen vanaf het wateroppervlak en of de vaste wal mee helpen met het oplossen van vraagstukken. Vanuit de controleruimte wordt het licht in de ruimte aan of uitgezet, wordt de luchttoevoer geregeld en worden de duikers in de gaten gehouden via video en met de intercom. Al met al een unieke ervaring en een avontuur voor alle deelnemers.

Opening

Het onderwaterhuis draagt de naam Aquavilla en is met zijn afmetingen en qua uitrusting het grootste en meest moderne onderwaterhuis van Europa. Op dit moment wordt er door De Kaaiman ontwikkeld en gebouwd aan de escaperoom. Naar verwachting opent de Aquavilla Escaperoom haar deuren op zondag 16 juni.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.