Bewoners Horstacker voorkomen autobrand

Lars Schwachöfer
29 maart 2019
Afgelopen nacht hebben bewoners van de Horstacker een autobrand weten te voorkomen. De politie doet onderzoek naar brandstichting.

Buurtbewoners zagen een oranje gloed bij een voorwiel van een in de 13e straat geparkeerde auto. Het viel hen al snel op dat er brand ontstond. Terwijl een van de jongens een brandend voorwerp op een band probeerde uit te schoppen met zijn schoen, alarmeerde een ander de brandweer. Ondertussen haalde een andere buurtbewoner een emmer water en een brandblusser. Een vrouw verplaatste haar geparkeerde auto om eventueel overslaan van een brand naar haar auto te voorkomen.

Het brandje werd door een buurtbewoner geblust met twee emmers water en een brandblusser. De brandweer controleerde de auto. Door het snelle ingrijpen van de buurtbewoners werd een autobrand voorkomen. De politie gaat uit van brandstichting. Agenten namen een aangifte van de eigenaresse van de auto op. De auto is afgezet met lint. De afdeling Forensische Opsporing van de politie doet op een later tijdstip sporenonderzoek aan de auto.


Dit bericht delen:

Advertenties