Dit is Nijmegen

Hans de Groot Hans de Groot Zondag 07 April 2019

Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Een jonge moeder met kind roept langs de lijn op het veld bij SV Blauw-Wit naar haar vader: ‘Hé opa!’ en alle hoofden draaien om. Dit is voetballen voor pensionado’s, op wandeltempo, maar nog best fanatiek. Er doet zelfs een man van 78 jaar oud mee, die er behoorlijk gedreven tegenaan gaat. De bewegingen zijn soms wat stijf, maar het onderlinge commentaar is soepel als vanouds. Een man vertelt: ‘Ik ben nadat ik stopte met zaalvoetbal jaren op zoek geweest naar wat de mogelijkheden zijn als je achter in de 60 bent. Toen las ik over dit walking voetbal en ik was meteen verkocht.’

Ze zijn pas sinds januari bezig en het aantal deelnemers groeit nog elke week. De stemming is opperbest. Er is een warming-up vooraf, een cooling-down na het partijtje en deze week voor het eerst: een lunch na de training!


 Meer foto's zien? Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.