Nieuwe samenwerking organisatie kinderbevrijdingsfestival

Van onze redactie
22 maart 2019
Het 4 en 5 mei comité Nijmegen en De Lindenberg gaan structureel samenwerken in het organiseren van het kinderbevrijdingsfestival en tekenden hiervoor gisteren een overeenkomst. Het kinderbevrijdingsfestival, voor de brede doelgroep van basisschoolleerlingen, vindt al jaren in De Lindenberg plaats en werd tot nu toe door vrijwilligers van het comité georganiseerd.

De Lindenberg neemt de organisatie nu op zich, omdat het goed past in de missie en profilering van het huis voor de kunsten. Zo heeft De Lindenberg een professioneel aanbod aan jeugdtheater en cursussen en is nu ook het WO II informatiecentrum in het pand gehuisvest.

Voor het 4 en 5 Mei Comité Nijmegen is de belangrijkste overweging dat door deze samenwerking de continuïteit van het kinderbevrijdingsfestival is gegarandeerd. Het comité hecht grote waarde aan het in stand houden en verder ontwikkelen van dit festival, dat landelijk een unieke activiteit is.

Meerwaarde

Het 4 en 5 mei Comité Nijmegen is altijd op zoek naar structurele samenwerking met partijen in de stad die een duidelijke meerwaarde betekenen voor de activiteiten die zij jaarlijks organiseert rondom Herdenking en Bevrijding. Het comité, dat bestuurd wordt door vrijwilligers, is opgericht door de gemeente Nijmegen en heeft als taak om jaarlijks een aantal activiteiten te organiseren rond 4 en 5 mei. Hiervoor ontvangt het comité een subsidie van de gemeente Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties