Schepen botsen op Waal

Lars Schwachöfer
20 maart 2019
Vanmorgen zijn even na half vier twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen op de Waal. De opvarenden van een passagiersschip zijn gered.
De schepen, een passagiersschip met 240 opvarenden en een vrachtschip, botsten door nog onbekende reden tegen elkaar. Het passagiersschip botste vervolgens tegen een pijler van de spoorbrug. Inmiddels was ook brand op het passagiersschip ontstaan. Meerdere hulpdiensten rukten uit naar het incident. Een politiehelikopter assisteerde vanuit de lucht. Met de boten van Rijkswaterstaat en de brandweer werden de opvarenden van het passagiersschip gered.
 
De brand op het passagiersschip was snel onder controle. Omdat het schip een pijler van de spoorbrug had geraakt, werd het treinverkeer stilgelegd. Omstreeks zes uur waren zo'n 200 passagiers aan wal gebracht. De bemanning blijft aan boord. Ambulancepersoneel controleerde meerdere mensen. Niemand raakte gewond. De passagiers zijn opgevangen in het stadhuis. Rond half zeven controleerde Prorail met een langzaam rijdende trein de constructie van de brug. Na de controle werd het treinverkeer hervat.
 
Het vrachtschip heeft na de botsing aangelegd aan de Waalkade. In de voorzijde van het schip zit een groot stuk romp van het passagiersschip. Het passagiersschip heeft een groot gat aan de voorzijde. Rijkswaterstaat zal gaan kijken wanneer het schip veilig geborgen kan worden.

Dit bericht delen:

Advertenties