Vlaggen en vaandels: tentoonstelling 125 jaar Nijmeegse vakbondsgeschiedenis

Van onze redactie
18 maart 2019
Vrijdag 29 maart om 14.00 uur opent FNV-voorzitter Han Busker in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de de Mariënburgkapel de tentoonstelling 'Voorwaarts!' over het verleden en heden van de Nijmeegse vakbonden.

De expositie toont vakkundig gerestaureerde vlaggen en vaandels, opmerkelijke archiefstukken en schitterende zwart-wit foto’s uit de rijke verzameling van de Stichting Vakbondshistorisch Archief Nijmegen (SVAN). Er zijn filmpjes te zien van vakbondsacties uit het verleden en de veranderende rol van de vakbond in de samenleving. Rondom de expositie organiseert de SVAN vier lunchlezingen op donderdag:

  • 4 april: Henk Termeer over de vakbond Nijmegen rond oorlogstijd
  • 11 april: Jana Dauven en Lisa Smits over vakbondsvaandels
  • 18 april: Andreas Caspers over het Aktieplan Werkgelegenheid
  • 25 april: Andreas Caspers over de SVAN.

De tentoonstelling 'Voorwaarts!' is te bezichtigingen tot en met 1 mei. De lunchlezingen starten om 12.00 uur in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Deze is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur.

Bezoekers ontvangen een gratis exemplaar van het kwartaalblad Nijmeegs Katern, over de collectie en de geschiedenis van de SVAN. Meer informatie over 'Voorwaarts' is te vinden op de website van SVAN.


Dit bericht delen:

Advertenties