Gratis muziekfestijn 'Podium voor de stad' beleeft vierde editie

Van onze redactie
15 maart 2019
Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseren de Vrienden van De Vereeniging en Concertgebouw De Vereeniging aankomende zondag 17 maart 'Podium voor de stad'. Bijna 900 muzikanten, enthousiaste amateurs en semi-professionals, trakteren de luisteraars op gratis mini-concerten, verdeeld over drie podia.
Tientallen ensembles, koren en orkesten delen zondag hun liefde voor muziek met elkaar en met de toehoorders. Niet alleen tijdens de concerten, maar ook gedurende ontmoetingen in de kleedkamers, de wandelgangen en het Grand Café. Het programma, van 11.00 tot 17.00 uur, is heel divers. Van junioren- en jongerensymfonieorkest tot studentenkoor en seniorenorkest. Maar ook Middeleeuwse- en Barokmuziek, pop, rock en kleinkunst. Van ingetogen uitvaartmelodieën tot uitbundige volksmuziek.

De lol in het samenspelen en het plezier om dit gevoel te delen met de luisteraars: daar draait het om. Zo blijkt ook uit de tekstbijdragen van de musici aan het programmaboekje. Dat er deze keer logistiek iets meer geïmproviseerd moet worden vanwege de renovatie van De Vereeniging maakt de belevenis van een live-optreden nóg intenser, zowel voor deelnemers als voor de bezoekers.

De deur is geopend van 10.00 uur. De toegang is gratis.

Dit bericht delen:

Advertenties