Feestelijke opening vernieuwde universiteitsrestaurant de Refter

Van onze redactie
23 maart 2019
Woensdag 27 maart om 16.00 gaat het geheel vernieuwde restaurant op de Radboudcampus in Nijmegen officieel open. Zes uitgiftepunten met elk een ander thema, sfeerbeleving en assortiment, zullen van half acht 's ochtends tot acht uur 's avonds, van maandag tot en met vrijdag open zijn voor studenten, medewerkers en bezoekers van de Radboud Universiteit.
Door de mix van assortiment, aantal uitgiftepunten en maaltijdmomenten per dag, vers gemaakt, in eigen beheer, met regionale producten, mag dit restaurant uniek in zijn soort genoemd worden meent Gerben Smit, directeur van het Facilitair Bedrijf, de ontwikkelaar van de nieuwe Refter. Ontmoeten, samenwerken, studeren, ontspannen en lekker en gezond eten. Dat zijn de kernwoorden die de nieuwe Refter typeren. ‘Leren en werken gebeurt immers al lang niet meer alleen in collegezaal, bibliotheek of op een werkplek. Overal kan gewerkt, gestudeerd en vergaderd worden. We hebben in dit vernieuwde restaurant dan ook een studeeromgeving met 150 plekken gecreëerd’, zegt Smit.

Meer vegetarische en veganistische opties

Voorheen hadden bezoekers de keuze uit drie warme maaltijden: een vegetarische en twee met vlees. In de nieuwe Refter is er een grote keuze aan menu’s bij zijn zes uitgiftepunten. Het nieuwe restaurant biedt meer vegetarische en veganistische maaltijden en biologische en streekproducten. ‘We willen mensen verleiden maaltijden te kiezen zonder vlees’, zegt Gerben Smit. Ook goed voor de duurzaamheid: de koffiedroes gaat niet meer in de prullenbak maar wordt afgevoerd om als voedingsbodem te dienen voor oesterzwammen.

Honderd extra plekken

In de nieuwe Refter zijn 850 zitplekken, dit zijn er honderd extra. Volgens Smit zijn bezoekers meer dan welkom om even te komen studeren of werken, de Refter moet een plek zijn waar mensen niet alleen hun maag komen vullen. Het balkon, bijvoorbeeld, wordt ingericht in een ‘bibliotheekachtige setting’. De Refter gaat open van half acht ’s ochtends tot acht uur ’s avonds en afhankelijk van het tijdstip zijn verschillende uitgiftepunten geopend.

Informatie

Naast de officiële opening op 26 maart, zijn er de hele week allerlei festiviteiten in de Refter. Zo kunnen studenten, medewerkers en bezoekers komen proeven van de nieuwe ruimte en het uitgebreide assortiment. Elke dag staat een thema centraal, met bijpassende kortingsacties en activiteiten. Het uitgebreide programma van de openingsweek is te vinden op de website van de Radboud Universiteit.


Dit bericht delen:

Advertenties