Informatiebijeenkomst voor VvE's die willen verduurzamen

Van onze redactie
14 maart 2019
In de praktijk blijkt het nog lastig te zijn voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's) om te verduurzamen: de financiering en besluiteloosheid vormen de grootste struikelblokken. Veel VvE's focussen zich direct op zonnepanelen en 'nul op de meter' terwijl er vooraf andere besparende stappen te zetten zijn. Om te laten zien wat er wel kan, zonder dat VvE's hoeven te investeren, organiseert AE Duurzaam op vrijdag 22 maart een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Titus Brandsma. Ook het Nationaal Energie bespaar Fonds en de RVO presenteren hier de laatste ontwikkelingen.

Centraal staan alle nieuwe mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Zo vertelt AE Duurzaam welke oplossingen er zijn waarbij VvE’s zonder een investeringsbedrag en stijging van de maandlasten kunnen verduurzamen. Bovendien zijn er per 1 februari er nieuwe subsidieregelingen voor VvE’s. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie, van 15.00 tot 17.00 uur, een VvE-beurs van 17.00 tot 19.00uur en een avondsessie van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer. Verschillende sprekers laten onder andere deze onderwerpen aan bod komen: 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen, subsidies en beschikbare financieringen voor VvE’s, partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s en informatie over mogelijkheden met zonnepanelen.

Informatie

De informatiebijeenkomst op 22 maart in Wijkcentrum Titus Brandsma is voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden is verplicht en kan via de website van AE Duurzaam. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje. Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket t.w.v. € 40,00, een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties