NEC start in nieuwe seizoen met 'NEC Parateam'

Van onze redactie
13 maart 2019
Uniek Sporten, de Sint Maartenskliniek en NEC slaan de handen ineen en starten in mei het NEC Parateam. De drie partijen lanceren een sportteam voor mensen met een amputatie. Het NEC Parateam bestaat uit tien personen die zowel bij de Sint Maartenskliniek als NEC actief gaan zijn.

‘Geheel in lijn met onze visie op NEC FIT introduceren we samen met specialisten uit het werkveld het NEC Parateam. We zijn erg trots dat we als eerste club in Nederland een dergelijk traject kunnen aanbieden’, aldus Luc te Riele, manager van NEC Maatschappelijk.

Klaarstomen

De eerste fase start in mei bij de Sint Maartenskliniek, waar de deelnemers een revalidatietraject van acht weken in zullen gaan. Hier worden de deelnemers klaargestoomd om vervolgens door te stromen naar het NEC Parateam. Bij het team krijgen de deelnemers een breed scala aan sporten, waaronder voetbal, aangeboden door specialisten van stichting Koprol. De deelnemers komen iedere week bij elkaar om te sporten, waarbij ook de nadruk op het sociale aspect gelegd zal worden. Na een jaar bij het NEC Parateam stroomt men door naar het reguliere sportaanbod in de regio.

Sociale aspect

Het sociale aspect is volgens Joyce Ott-Jansen, bewegingsagoog van de Sint Maartenskliniek net zo belangrijk als het fysieke: ‘Sporten is heel belangrijk voor je fysieke, emotionele en mentale welzijn. De revalidatie verloopt beter als mensen het ook leuk gaan vinden om te bewegen. Een ander belangrijk voordeel van sporten is het sociale aspect. Helaas merken we dat onze patiënten met een amputatie vaak wat minder onder de mensen komen. Dit team is dan ook een mooie gelegenheid om nieuwe, gelijkgestemde mensen te leren kennen.’

Glenda Jansen van Uniek Sporten zegt: ‘Dit initiatief is vernieuwend en laat zien dat we door samenwerking écht ergens kunnen komen. Bovenal draagt het NEC Parateam perfect bij aan onze doelstelling om sport en bewegen te stimuleren voor mensen met een beperking. Vanuit Uniek Sporten regio Nijmegen dragen wij dan ook graag bij aan dit nieuwe team.’

 

 

  


Dit bericht delen:

Advertenties