Leerlingen De Windroos planten met wethouder bomen in Lent

Van onze redactie
13 maart 2019
In Lent werd vandaag ook de Nijmeegse Boomfeestdag gevierd. 32 leerlingen uit 2 groepen van basisschool De Windroos plaatsten bomen en struiken in het parkje in de Goethestraat. Wethouder Bert Velthuis plantte samen met de kinderen van basisschool De Windroos de eerste boom.

Het parkje ligt in de buurt ‘Plant je vlag’. Hier wordt samen met bewoners de openbare ruimte ingericht en later ook grotendeels onderhouden. Dit park is een van de projecten waarbij meer groen gecombineerd wordt met een ecologische waardevolle invulling. Het ontwerp is in samenwerking tussen bewoners en Dar gemaakt.

Naast de bestaande fruitbomen staan in het parkje na vandaag ook bomen en heesters. De leerlingen van De Windroos hebben onder meer wintereik, krent, vlier, kardinaalsmuts en Gelderse rozen aangeplant. Deze soorten zijn gekozen om de biodiversiteit te versterken.

Mooie start

Wethouder Bert Velthuis: ‘Ik vind het mooi om samen met de kinderen van De Windroos door het planten van bomen en struiken te helpen bij de aanleg van dit parkje. Het parkje wordt daardoor écht van hen en dat is een mooie start voor onderhoud samen met de bewoners.’


Dit bericht delen:

Advertenties