[Winactie] Schrijver Jan Siebelink te gast bij Nijmeegs Boekenfeest

Van onze redactie
13 maart 2019
In het eerste weekend van de Boekenweek, op zaterdag 23 maart, vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats in De Vereeniging. Onder meer Jan Siebelink, Joke van Leeuwen en Hanneke Hendrix reizen af naar Nijmegen om hun licht te laten schijnen over het Boekenweekthema via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

Het thema van de Boekenweek 2019 zal niemand zijn ontgaan: ‘de moeder de vrouw’. Een gedicht van Martinus Nijhoff, een hokje, een heet hangijzer. Dit thema komt in de breedste zin van het woord aan bod: vrouwen uit de wereldgeschiedenis, lofzangen op moeders, seksualiteit en gender in de kunsten en de maatschappij, de keerzijden van het ouderschap en het gevaar van vooroordelen.

Jan Siebelink is dit jaar schrijver van het Boekenweekgeschenk. Deze succesvolle schrijver weet vanaf het begin van zijn schrijven trouwe lezers aan zich te binden. In 2004 vindt hij de weg naar het grote publiek na het overrompelende succes van Knielen op een bed violen. Sindsdien zijn alle boeken van Jan Siebelink bestsellers.

Duizendpoot Joke van Leeuwen schrijft proza voor kinderen en volwassenen, poëzie, ze is illustrator, maakt theaterprogramma’s en treedt op als performer. Ze ontving voor haar werk vele prijzen, waaronder de prestigieuze Gouden Ganzenveer. Tijdens het Boekenfeest draagt Joke van Leeuwen voor uit haar veelzijdige oeuvre.

Een Nijmeegs literatuurfeest is niet compleet zonder Hanneke Hendrix. Van de veelgeprezen schrijver, columnist en hoorspelmaker verscheen afgelopen november haar derde roman Aswoensdag. Een boek over moeder willen zijn en tegelijkertijd iemands kind zijn, en het zoeken van toenadering na een groot trauma.

Informatie

Het Nijmeegs Boekenfeest start zaterdag 23 maart 2019 om 20.00 uur in Concertgebouw De Vereeniging. De deuren zijn al vanaf 19.30 uur geopend. Een kaartje kost voor reguliere bezoekers €17,50, voor bibliotheekleden €15,- en voor studenten/CJP-leden €10,- en zijn hier verkrijgbaar of bij de kassa’s van Dekker v.d. Vegt, de Stadsschouwburg en alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Kijk voor hele programma op de website van Nijmeegs Boekenfeest.

Winactie

Lijkt het je leuk om bekende schrijvers aan het woord te zien en te horen? Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden twee keer 2 toegangskaarten verloot. Tag de persoon met wie je graag naar het Boekenfeest zou willen gaan zien of iemand aan wie je de kaartjes gunt. De twee winnaars worden dinsdag 19 maart om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties