Nijmegen wandelstad: op 23 en 24 maart de 60e Lentewandeltocht

Van onze redactie
9 maart 2019
Op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 organiseren WSV Zwanenveld en Scoutinggroep ZV De Batavieren voor de 60ste keer de Lentewandeltocht. Dit jaar vertrekt de Lentewandeltocht vanaf de nieuwe startlocatie: de blokhut van ZV De Batavieren aan de Grootstalselaan.  
Afhankelijk van de gekozen route lopen wandelaars over de stuwwal, door Heumensoord en de bossen van Berg en Dal. De 40-km route is een ideale oefening voor Vierdaagselopers. Deze route loopt namelijk deels over de beroemde en beruchte Zevenheuvelenweg die ook in de Vierdaagseroute is opgenomen. 

Feestelijke editie

Ook voor beginners, rustzoekers en gezelligheidslopers is de Lentewandeltocht een geschikt wandelevenement. Er kan gekozen worden uit de volgende afstanden: 5-10-15-20-25-30 en 40 km. Uiteraard is ook dit jaar de gezellige rustplaats bij scouting Keizer Karel in het bos weer in de route opgenomen. De 60e editie van de lentewandeltocht belooft een feestelijke te worden. Voor kinderen brandt er bij de blokhut aan de Grootstalselaan een kampvuurtje, is er de gelegenheid tot broodjes bakken en worden er spelactiviteiten georganiseerd. 

Gewaardeerd wandelevenement

Volgens de voorzitter van de wandelsportvereniging de heer W. Deelen is de 60e Lentewandeltocht een unicum om trots op te zijn: ‘Dat we zo’n evenement voor de 60e keer met veel jonge mensen van zeeverkenners De Batavieren weten te organiseren is best een prestatie. Zeker in een tijd waarin het lastig is om met alleen vrijwilligers iets te organiseren. Iets wat 60 jaar geleden begon als een klein wandelevenement, is inmiddels een landelijk bekend en gewaardeerd wandelevenement op de wandelkalender van de Koninklijke Wandelbond (KWBN). Deze 60e editie brengt de wandelaars weer terug naar Grootstal waar vandaan de Lentewandeltocht in de jaren ‘70 en ‘80 vertrok.’

Informatie

Het nieuwe startbureau aan de Grootstalselaan 13 is open vanaf 07.30 uur. Starten kan vanaf 08.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt voor alle afstanden € 3,50. Voor de mensen die een medaille willen ontvangenen, bedraagt de inschrijving € 5,00 of € 7,00.  Kijk voor meer informatie over de Lentewandeltocht op de website

 

Dit bericht delen:

Advertenties