Brand in voormalig Intersportpand Plein 1944 geblust

Lars Schwachöfer
7 maart 2019
Afgelopen nacht is omstreeks half vier brand uitgebroken in het voormalig Intersportpand aan Plein 1944. De brandweer heeft de brand in het leegstaande pand geblust.
Even na half vier werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. Ter plaatse kwam veel rook uit het pand. Een metalen hekwerk voor de ingang moest opengezaagd worden om toegang tot het pand te krijgen. De politie ontruimde uit voorzorg drie naastgelegen panden.
 
De brandweer trof op de eerste verdieping een stapel brandende pallets aan. De brandweer bluste de brand en controleerde de rest van het pand. Nadat geen brandhaarden of personen in het pand aangetroffen werden, is het pand geventileerd.
 
Vanwege de hevige rookvorming werden omwonenden geadviseerd deuren en ramen gesloten te houden en ventilatie uit te zetten. De bewoners van de ontruimde panden konden na korte tijd weer terug naar hun woningen. Voor zover bekend bij de hulpdiensten raakte niemand gewond bij de brand. Het pand, van eigenaar Ton Hendriks, zal plaats gaan maken voor een woontoren. Nadat twee maanden geleden ook een brand woedde in het pand, werd het hermetisch afgesloten. De brandweer gaat uit van brandstichting. Wanneer het pand gesloopt zal worden, is nog onbekend

Dit bericht delen:

Advertenties