Duurzame designtassen bij Reshare Store

Linda Goedee
6 maart 2019
Vanaf vandaag zijn ze exclusief verkrijgbaar bij de Reshare Stores van het Leger des Heils: de duurzame design tassen en sleutelhangers van topontwerper Omar Munie uit Den Haag. Hoe werkt deze bijzondere combinatie van exclusief design en Het Leger des Heils?

Bij binnenkomst in de winkel aan de Lange Hezelstraat doet niets meer denken aan het ooit ietwat stoffige imago van het Leger des Heils: een grote, lichte winkel met hoge plafonds, de nog originele, inmiddels hippe vintage tegelvloer, stoere kledingrekken van steigerbuizen, grof houten kasten en een koffiehoek met comfortabele chique Chesterfieldstoelen. De rekken gevuld met moderne, frisse kleding, alles tweedehands, soms zelfs vintage pareltjes.

Hulpprojecten

Dames, heren én kinderen vinden hier wat ze zoeken voor leuke prijsjes, want een winstoogmerk heeft het Leger des Heils nog altijd niet. De volledig opbrengst van deze en de andere Reshare Stores in Nederland wordt besteed aan de hulpprojecten van het Leger; voor jonge moeders, daklozen en iedereen die een helpende hand kan en wil gebruiken. Ook in de winkel is dit duidelijk zichtbaar: in de koffiehoek staat de bekende rode collectebus. Wie wil kan hier een bijdrage doen zodat iemand anders kan genieten van een kopje pay-it-forward koffie.

Omar Munie

Wat vanaf vandaag nog extra in het oog springt zijn de kleurrijke tassen die bij binnenkomst en in de etalage zijn gepresenteerd. De tassen zijn ontworpen door de Haagse modeontwerper Omar Munie, oorspronkelijk afkomstig uit Somalië en samen met landgenote Ayaan Hirsi Ali de trots van zijn thuisland. Zij laten zien dat als je wilt en hard werkt alles mogelijk is.

Exclusief design

Zeker in het westen van ons land is Munie een bekende naam. In zijn Haagse atelier ontwerpt hij exclusieve designtassen die met de hand worden gemaakt en vervolgens voor ongeveer 600 euro per stuk langs de kassa gaan. In zijn werk is duurzaamheid erg belangrijk en daar is dan ook de overeenkomst met het Leger des Heils gevonden: een circulaire economie waarbij afval verandert in grondstof.

Hergebruik

Zowel bij het Leger des Heils als in het atelier van Munie wordt zoveel mogelijk gestreefd naar hergebruik. Dat betekent dat ook het bedrijfsafval van het Leger des Heils niet zonder meer op de afvalberg belandt. De tassen en sleutelhangers die vanaf vandaag in de winkel hangen zijn gemaakt van de zeilen die van de vrachtwagens van het Leger des Heils zijn gekomen; kleurrijke, stevige tassen met heldere kleuren. Ieder uniek stuk is met de hand gemaakt bij Dreamfactory, het atelier van Munie waar mensen die werkloos zijn een ambacht kunnen leren en zo hun kansen op de arbeidsmarkt weer vergroten Ook het productieproces is op deze manier zo duurzaam mogelijk.

Opbrengst

De opbrengst van deze exclusieve tassen en sleutelhangers komt volledig ten goede aan de hulpprojecten van het Leger des Heils, de tassen kosten 65 euro, de sleutelhangers € 17,50. De Reshare Stores hebben een leuke winactie georganiseerd. Via Facebook en Instagram geven zij landelijk maar liefst drie van deze exclusieve designtassen weg.


Dit bericht delen:

Advertenties