[Winactie] On the Basis of Sex te zien in Lux

Van onze redactie
10 maart 2019
De net uitgekomen film On the Basis of Seks toont het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, één van 's werelds grootste vrouwelijke iconen. Anno 2019 is haar verhaal relevanter dan ooit.

On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. In de film On the Basis of Sex staat Ruth Bader Ginsburg, gespeeld door Felicity Jones, in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht.

Samen met haar man Martin Ginsburg, gespeeld door Armie Hammer, stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd.

Winactie

On the Basis of Sex draait op dit moment in LUX. Kijk voor de exacte data en tijden op de website van LUX. Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je 3x kans op 2 vrijkaartjes voor een dag naar keuze. Tag de persoon met wie je de film graag zou willen gaan zien of iemand aan wie je de kaartjes gunt. De 3 winnaars worden vrijdag 15 maart om 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook. 


Dit bericht delen:

Advertenties