[Winactie] Goffertpark weer toneel van Mega Piraten Festijn

Van onze redactie
6 maart 2019
Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 13 april terug naar het Goffertpark. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Frans Bauer tot Sieneke, van Gerard Joling tot Mooi Wark en van Tino Martin tot Ronnie Ruysdael. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. 
Het wordt het zestiende seizoen voor het Mega Piraten Festijn. De festivalkaravaan heeft elk jaar meerdere haltes in Nederland. ‘We kregen zo’n drie jaar geleden verschillende verzoeken binnen om naar Nijmegen te komen’, vertelt Eddie Mensink, de organisator van het MPF. ‘Het hielp natuurlijk dat Lukassen Produkties, één van de partijen binnen het MPF, ook gevestigd is in Nijmegen. Dat was dus snel geregeld. En in het Goffertpark nog wel, daar waar alle groten der aarde hebben gestaan. En het pakte gelukkig goed uit. Nederlandstalig is overal in Nederland weer groot. Vorig jaar verkochten we het GelreDome uit. En door een gewijzigde indeling konden we daar nog meer bezoekers ontvangen dan eerder. Dat maakte die editie het grootste Mega Piraten Festijn ooit. Nederlandstalige muziek is weer helemaal terug.’
Eddie en zijn team spelen graag in op chauvinistische gevoelens. Vandaar dat ook een aantal artiesten uit Nijmegen is toegevoegd aan het programma. Sieneke en Ronnie Ruysdael bijvoorbeeld, maar ook de Gebroeders Knipping. 

Meezingfeest

Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af. Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de, doorgaans, Nederlandstalige muziek. Mensink: ‘Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.’

Informatie

Kaarten, met prijzen vanaf 25 euro, zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cafetaria de Vink in Ooij, Café Anneke in Wijchen, Foto Plus Bruna Teunissen in Hatert en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kan men ook kaarten kopen via de website. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma duurt tot 00.00 uur. Bekijk voor meer informatie de website.  

Artiesten

De artiesten die te zien zijn op het festival zijn: Gerard Joling, Frans Bauer, Tino Martin, Kafke, Ronnie Ruysdael, Lawineboys, Mart Hoogkamer, Sieneke, Henk Bernard, Stef Ekkel, René Karst, D!kdakkers, Henk Dissel, Lytse Hille, Duo Abe, Jan Keizer & Anny Schilder, Otto Lagerfett, Belinda Kinnaer, Mooi Wark, Gebroeders Knipping, Marga Bult, Ancora en John de Bever. De formatie Summerland begeleidt enkele artiesten live. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis.  

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je drie keer kans op twee vrijkaartjes voor het Mega Piraten Festijn. Laat een reactie achter of tag iemand die graag naar het festijn zou gaan en aan wie je de kaarten gunt. De drie winnaars worden vrijdag 15 maart om 19.00 uur bekend gemaakt bij het bericht op Facebook.


 

Dit bericht delen:

Advertenties