Politie zoekt getuigen poging straatroof Barbarossastraat

Van onze redactie
2 maart 2019
Gisteravond heeft een man omstreeks half negen geprobeerd een vrouw te beroven in de Barbarossastraat. De politie zoekt getuigen.

Een 59-jarige vrouw liep op straat toen een man voor haar ging staan. Hij dreigde met een wapen en wilde dat ze haar pinpas afstond. De vrouw probeerde de man op andere gedachten te brengen, maar toen dat niet lukte begon ze hard te schreeuwen. Hierop is de man zonder buit weggerend. De politie startte direct een zoekactie naar de man en verstuurde een Burgernetbericht. In het bericht werd gevraagd uit te kijken naar een magere, man van ongeveer 20-25 jaar. De man was ongeveer 1 meter 75 lang en droeg donkere kleding. De man zou een mes bij zich hebben. In de omschrijving van de dader wordt gesproken over een allochtone man. De politiewoordvoerder laat desgevraagd weten dat deze term niet de beste woordkeuze is geweest voor de omschrijving. Het is niet duidelijk welke uiterlijke kenmerken worden bedoeld.

De man werd niet meer aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Mensen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek, worden gevraagd telefonisch contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Dit bericht delen:

Advertenties