Garagehouder en brandweerman Frank Pluijm onderscheiden

Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
1 maart 2019
Garagehouder en brandweerman Frank Pluym werd vanavond tijdens zijn afscheidsreceptie door burgemeester Bruls verrast met de ontvangst van de versierselen die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Pluym krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige brandweer gedurende 22 jaar.

Frank Pluym (60) startte in 1997 als manschap bij de brandweerpost Noord. In 2002 werd hij bevelvoerder en in 2014 commandant van de post Noord. Frank Pluym heeft zich jarenlang ingezet voor de samenleving door zijn werk bij de vrijwillige brandweer. Kwaliteit van het werk staat bij hem hoog in het vaandel, net als bij zijn eigen garagebedrijf en hij staat altijd paraat om in geval van nood en calamiteiten direct hulp te bieden.

Opspuiten schaatsbaan

Samen met zijn collega’s van Post Noord zorgde hij onder andere voor het opspuiten van de schaatsbaan en het openstellen van de brandweerpost voor een wandeltocht. Gezamenlijk hebben zij ook bijgedragen aan de activiteiten van de Stichting Kinderdroomwens. De heer Pluym zorgde tevens voor een verbinding tussen de vrijwilligers van post Noord en de andere twee Nijmeegse posten, die bemand worden door beroepsbrandweerlieden.

Vanavond nam hij in verband met het bereiken van zijn 60-jarige leeftijd, dat bij brandweerlieden vervroegd pensioen is, afscheid van de brandweerpost Nijmegen-Noord.


Dit bericht delen:

Advertenties