Lokaal talent op de planken tijdens Nijmeegs Boekenfeest

Van onze redactie
2 maart 2019
De Boekenweek gaat op zaterdag 23 maart spetterend van start: literaire talenten en oudgedienden komen dan een feestje bouwen op het Nijmeegs Boekenfeest in De Vereeniging. Naast nationaal en internationaal bekende schrijvers als Jan Siebelink, Joke van Leeuwen en Francine Oomen laten ook veel Nijmeegse schrijvers, dichters en docenten hun licht schijnen over het Boekenweekthema 'de moeder de vrouw'. De kersverse Nijmeegse stadsdichter Wout Waanders opent het Boekenfeest, en dichter Jordi Lammers, winnaar van de Nijmeegse Literatuurprijs, laat horen waarom juist hij deze prijs kreeg.  
De Radboud Universiteit is goed vertegenwoordigd op het Boekenfeest. Veronica Vasterling is politiek filosoof aan de universiteit en brengt tijdens het Boekenfeest een ode aan vrouwelijke denkers. Diverse docenten Algemene Cultuurwetenschappen geven mini-colleges over de verschillende rollen van vrouwen in de kunsten. Helleke van den Braber gaat in op de vrouwelijke inspirators achter grote Europese schrijvers. Roel Smeets vertelt over vrouwelijke personages in moderne Nederlandse romans. Maaike Koffeman heeft zich verdiept in de vele gezichten van Madame Bovary en Maarten de Poucq doet een boekje open over Medea als helpende geliefde en moordende moeder. 

Nijmeegs feest

Natuurlijk hoort schrijver, columnist en hoorspelmaker Hanneke Hendrix ook thuis op dit Nijmeegse feestje. De Nijmeegse filosoof en dichter Merel van Slobbe kan voor haar optreden ook op de fiets naar De Vereeniging. Schrijver en striptekenaar Jelko Arts uit onze Waalstad interviewt voor deze gelegenheid Jan Siebelink. De randjes van het programma worden opgezocht door de afsluitende dj’s HizzL & Schmerig en de kunstenaars van NAAISTREEK, Joël van Lith en Janneke Baltussen. 

Van heinde en verre reizen nog veel meer schrijvers, dichters, journalisten, tekenaars, muzikanten, drag queens, filosofen, acteurs en dj’s af naar Nijmegen voor de moeder aller Boekenfeesten. Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, De Nieuwe Oost Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.  

Informatie

Het Nijmeegs Boekenfeest start zaterdag 23 maart 2019 in Concertgebouw De Vereeniging om 20.00 uur. De deuren zijn al vanaf 19.30 uur geopend. Een kaartje kost voor reguliere bezoekers €17,50, voor bibliotheekleden €15,- en voor studenten/CJP-leden €7,50 en zijn hier verkrijgbaar of bij de kassa’s van Dekker v.d. Vegt, de Stadsschouwburg en alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Kijk voor hele programma op de website van Nijmeegs Boekenfeest

Dit bericht delen:

Advertenties