Zwaar beschadigde auto uit Waal getakeld

Lars Schwachöfer
28 februari 2019
Rijkswaterstaat en een bergingsbedrijf hebben vanmorgen omstreeks acht uur de auto uit de Waal gehaald die afgelopen dinsdagnacht te water raakte.

De auto raakte dinsdagnacht te water. Meerdere hulpdiensten rukten uit naar de melding. De bestuurder van de auto wist zijn voertuig zelf te verlaten en is uit het water gered door agenten. Nadat boten van de brandweer en Rijkswaterstaat de auto onder water hadden gelokaliseerd, is gistermorgen begonnen met een bergingsactie. Onder belangstelling van enkele tientallen mensen op de kade werd vanaf een kraanschip geprobeerd de auto boven water te takelen. Na bijna vijf uur lang meermaals geprobeerd te hebben de auto te grijpen, werd de actie gestaakt. De sterke stroming van de Waal bemoeilijkte de berging.

Gisteravond werd met de boten van de brandweer en Rijkswaterstaat opnieuw de locatie van de auto vastgesteld. Hierbij werd ook de hulp van een duikbedrijf ingeschakeld. De auto bleek zo'n 15 meter door de stroming verplaatst te zijn. Vanmorgen werd omstreeks acht uur opnieuw een poging met een kraanschip gedaan. Met een enkele keer grijpen werd de auto uit het water getakeld. Het schip is een stuk teruggevaren en heeft aangelegd nabij de spoorbrug. Hier werd de auto op de kant gezet en door een berger meegenomen. De auto, een Hyundai i20, heeft forse schade opgelopen door het ongeval, bewegingen onder water en de grijptang van het bergingsbedrijf.


Dit bericht delen:

Advertenties