Deel opbrengst Waalvaarten naar lichtplan Stevenskerk

Van onze redactie
1 maart 2019
De Waal met zijn bochten bij Nijmegen is altijd fascinerend. Helemaal als je de bochten op een boot ervaart en andere binnenvaartschepen ziet passeren. Op de Waaltochten van De Gelderlander, met journalist Rob Jaspers als gids, is dat op een bijzondere wijze te beleven. Ook in maart en april geeft hij weer uitleg over de ontwikkelingen op en rond de Waal bij vaarten met de Pannenkoekenboot.
Bijzonder is dat een deel van de opbrengst van deze Waalvaarten naar de nieuwe duurzame verlichting van de Stevenskerk gaat.  Een deel van die nieuwe verlichting is dankzij fondsen al gerealiseerd, maar er is nog geld nodig om alle bijzondere en mooie plekjes goed aan te lichten, zoals het König-orgel

Verrassende natuurontwikkeling

Rob Jaspers licht op de tochten de enorme veranderingen rond de Waal toe. Nijmegen is een groeiende stad aan beide oevers van de rivier. De nieuwbouw aan het Waalfront West rukt op. De kolencentrale bij de sluis van Weurt wordt stap voor stap afgebroken. Maar ook de steenfabrieken, of de resten hiervan, langs de Waal hebben allemaal een bijzondere geschiedenis. Jaspers laat de bezoekers op de Pannenkoekenboot anders kijken naar de binnenvaartcontainerterminal en het rivierpark Lent. Bovendien staat hij stil bij de verrassende natuurontwikkeling langs de rivier en in de polders. 

Informatie

De Waalvaarten met gids Jaspers staan gepland op zondag 10 maart, zaterdag 23 maart en  zaterdag 6 april. De tocht start om 11.30 uur en de toegangsprijs bedraagt 10 euro, waarvan 3 euro  naar het lichtplan van de Stevenskerk gaat. Reserveren kan via de website of telefonisch 0243601262. 

Dit bericht delen:

Advertenties