Uitslaande woningbrand op Groesbeeksedwarsweg

Lars Schwachöfer
27 februari 2019
Vanavond is omstreeks zeven uur een uitslaande brand ontstaan in een pand op de hoek van de Groesbeeksedwarsweg en de Fort Kijk in de Potstraat. De brandweer blust de brand.

Een buurtbewoonster rook de brand aan de achterzijde van het pand en zag rook uit de aanbouw op de eerste verdieping komen. Hierop alarmeerde zij de hulpdiensten. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. Ter plaatse bleek het vuur uit de woning te slaan. De vloer, muur en plafond stonden in brand, waardoor het vuur oversloeg naar het buurpand.

In het pand bleek niemand aanwezig. De buurvrouw kon tijdig haar woning verlaten. De brandweer moest delen van de vloer, muren en dak slopen om de brand te kunnen bestrijden. Inmiddels heeft de brandweer meerdere voertuigen opgeroepen om de brand te bestrijden.

Rond middernacht kon de brandweer het sein brand meester geven. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het bestrijden van de brand lang duurde omdat het pand grotendeels uit hout bestaat en er instortingsgevaar was ontstaan. Hierdoor hebben ze van buitenaf moeten werken. De brand in het dak was pas echt geblust nadat grote delen van het dak verwijderd waren. De vier studenten die op het adres wonen hebben in de loop van de avond elders onderdak gevonden. Het pand is volledig onbewoonbaar.

Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de brand. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een studentenkamer op de eerste verdieping. De brand is vervolgens naar een aanbouw buiten en naar de zolder overgeslagen. De brandweer kon voorkomen dat de zolder van het buurpand afbrandde, maar heeft ook daar delen van het dak moeten verwijderen. Het buurpand liep aanzienlijke schade op. Stichting Salvage kijkt met de bewoners naar het vervolg.


Dit bericht delen:

Advertenties