Auto raakt te water aan Waalkade

Lars Schwachöfer
27 februari 2019
Afgelopen nacht is omstreeks vier uur een auto te water geraakt aan de Waalkade. De bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd.

Een auto vloog ter hoogte van het beeld 'Wachteres' uit de bocht, vloog over de stoep en raakte te water. Getuigen zagen de auto ter hoogte van Het Labyrinth onder water verdwijnen. Hierop alarmeerden zij direct de hulpdiensten. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden opgeroepen. Toen agenten ter plaatse kwamen hoorden zij een man in het water om hulp roepen. De man hing bij een trap aan de kademuur. Hij had zelf zijn voertuig kunnen verlaten en enkele tientallen meters stroomafwaarts de trap vast kunnen grijpen. Hij had nog net de kracht zijn hoofd boven water te houden. Agenten hebben de man uit het water getrokken. De traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen.

Ambulancepersoneel controleerde de bestuurder. De man is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vanaf boten van de brandweer en Rijkswaterstaat is gezocht naar de auto. De auto werd gelokaliseerd op 12 meter van de kademuur in de Waal. In het voertuig bevonden zich geen personen meer. Rijkswaterstaat heeft de locatie met een boei gemarkeerd en zal de auto op een later tijdstip uit het water halen. De politie doet onderzoek naar de toedracht.


Dit bericht delen:

Advertenties