[Winactie] Voor 8 Oscars genomineerde film VICE te zien in Lux

Van onze redactie
24 februari 2019
De film Vice, Golden Globe-winnaar en genomineerd voor maar liefst acht Oscars, is vanaf 28 februari te zien in LUX. Christian Bale kroop voor deze film in de huid van Dick Cheney en sleepte een Oscar-nominatie voor beste acteur in een hoofdrol binnen. Eerder won hij voor deze vertolking al de Golden Globe.

De voorstelling op 28 februari is een speciale premièrevoorstelling met een inleiding van Jorrit van den Berk, docent Amerikaanse Politiek aan de Radboud Universiteit. Regisseur Adam McKay besloot zijn verhaal op een soortgelijke manier vorm te geven als zijn vorige film, The Big Short uit 2015.

Vice vertelt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als vicepresident van George W. Bush, die wordt gespeeld door Sam Rockwell. 

8 Oscar-nominaties

De Oscar-nominaties zijn die voor beste film, beste make-up en haar, beste mannelijke hoofdrol (Christian Bale), beste vrouwelijke bijrol (Amy Adams), beste mannelijke bijrol (Sam Rockwell), beste Regie (Adam McKay), beste originele scenario (Adam McKay) en de beste montage (Hank Corwin).

Winactie

Vanaf 28 februari draait Vice in LUX. Kijk voor de exacte data en tijden op de website van LUX. Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je 3x kans op 2 vrijkaartjes voor een dag naar keuze. Tag de persoon met wie je de film graag zou willen gaan zien of iemand aan wie je de kaartjes gunt. De 3 winnaars worden vrijdag 1 maart 19.00 uur bekendgemaakt bij het bericht op Facebook. Toegangskaarten kosten €10,- en zijn te koop via de website van LUX


Dit bericht delen:

Advertenties