Infocentrum WO2 Nijmegen in de Ridderstraat is geopend

Van onze redactie
23 februari 2019
Vanaf vandaag zijn de deuren Infocentrum WO2 Nijmegen in de Ridderstraat geopend voor het grote publiek. Het Infocentrum WO2 geeft bezoekers de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft rond de Tweede Wereldoorlog. Het Infocentrum is gratis toegankelijk.

De bezoekers maken in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken. Het centrum dient ook als startpunt van historische stadswandelingen, arrangementen en educatieve programma’s. Het Infocentrum WO2 Nijmegen wordt beheerd door het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek in nauwe samenwerking met de organisaties die zich bezighouden met het herinneringstoerisme WO2 in het Rijk van Nijmegen.

Samenwerking

Het Infocentrum WO2 Nijmegen bouwt actief mee aan het fundament van het herinneringstoerisme WO2 in het Rijk van Nijmegen. Door samen te werken met meer dan 50 andere partners binnen en buiten de regio wordt de infrastructuur van het aanbod versterkt. Hiermee vervult het Infocentrum WO2 een spilfunctie in Nijmegen en omgeving.

Interactieve wand

Op een grote interactieve wand is een impressie te zien van wat er in het Rijk van Nijmegen te zien, te doen en te beleven is op het gebied van WO2. Denk hierbij aan luisterstenen, monumenten, musea.

Nieuwsgierigen naar hoe bekende Nijmeegse plekken er in de jaren ’40 uitzagen kunnen in een collage hoe al deze plekken in het verleden te maken kregen met de oorlog. De winkel, waar alleen door middel van pinbetaling afgerekend kan worden, biedt een zeer uiteenlopend assortiment: van literatuur over de Tweede Wereldoorlog tot Airborne memorabilia, bijzondere souvenirs en cadeauartikelen.

Educatieve ontmoetingsruimte

Het Infocentrum WO2 beschikt over een educatieve ruimte waarin een opdracht met de groep kan worden voor- en/of nabesproken. In de ruimte is plaats voor maximaal 20 à 25 leerlingen. Voor groepen die het Infocentrum WO2 met een educatief programma bezoeken, is het gebruik van de educatieve ruimte bij de prijs inbegrepen. Meer informatie en reserveren: afdeling groepsreserveringen via groepsreserveringen@infocentrumwo2.nl.

Informatie

In het Infocentrum WO2 aan de Ridderstraat 27 alleen door middel van pinnen betaald worden. In café restaurant No23 in De Lindenberg kan wel met contant geld betaald worden. 
Meer informatie is te vinden op de website en de Facebookpagina van Infocentrum WO2. Het Infocentrum WO2 Nijmegen is volledig rolstoeltoegankelijk.

 

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties