De bibliotheek helpt bij online belastingaangifte doen

Van onze redactie
24 februari 2019
De aangifte voor de inkomstenbelasting komt er weer aan: vóór 1 mei moet deze via de online omgeving van de Belastingdienst worden ingediend. Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert in filialen De Mariënburg en Zwanenveld gratis informatiebijeenkomsten voor mensen die aangifte doen lastig vinden en hulp kunnen gebruiken.
Op donderdag 7 maart van 18.30 tot 20.30 uur is de informatiebijeenkomst in Bibliotheek De Mariënburg. Dezelfde bijeenkomst vindt op donderdag 14 maart van 18.30 tot 20.00 uur plaats in Bibliotheek Zwanenveld. Tijdens deze bijeenkomsten leggen docenten stapsgewijs uit hoe de aangifte werkt. Daarna kunnen mensen thuis zelf aan de slag. In de bibliotheek kan ook gratis en veilig gebruik worden gemaakt van een computer en printer voor de belastingaangifte of het aanvragen van een toeslag.

Aanmelden

Aanmelden kan in de bibliotheek of per e-mail via marienburg@obgz.nl voor Bibliotheek De Mariënburg of zwanenveld@obgz.nl voor Bibliotheek Zwanenveld. Meer informatie? Neem contact op met Bart van Helvoort van de bibliotheek: bvhelvoort@obgz.nl of bel 024-3274950.

Digitaal vaardiger met hulp van de bieb

De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert ook de cursussen ‘Klik & Tik’ en ‘Werken met de digitale overheid’ voor mensen die (beter) met de computer willen leren omgaan. Tijdens de Klik & Tik cursus worden de eerste stappen op het internet gezet en tijdens ‘Werken met de digitale overheid’ leren deelnemers hoe men bijvoorbeeld een DigiD, huur- of zorgtoeslag aanvraagt. Kijk voor meer informatie op de website of vraag ernaar in de bieb.


Dit bericht delen:

Advertenties