Hugo Borst te gast in Bibliotheek De Mariënburg

Van onze redactie
23 februari 2019
De Rotterdamse schrijver en columnist Hugo Borst Borst verloor vorig jaar zijn moeder aan de ziekte van Alzheimer en schreef twee boeken over haar ziekteproces: 'Ma' en 'Ach, moedertje'. Op 11 maart vertelt hij in de bibliotheek hoe hij dit proces van dichtbij heeft beleefd.

De moeder van Hugo Borst leed enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en overleed in augustus 2018 op 89-jarige leeftijd. Ze woonde destijds op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. In Ma en Ach, moedertje schetst Borst haar dagelijkse leven en dat van haar acht medebewoners. Hij schrijft over zijn moeders achteruitgang, maar ook over het plezier in de bonte woongroep. Hij maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het verpleeghuis, en over de arrogantie van de zorgbestuurders.

Boekenweek

Hugo Borst (1962) is schrijver, redacteur, voetbalcriticus en columnist voor AD en Esquire. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders en zonen, Schieten op Volkert van der G., O, Louis, Ma en Ach, moedertje. Zijn laatste twee boeken sluiten goed aan bij het thema ‘De moeder de vrouw’ van de Boekenweek, die plaatsvindt van 23 maart tot en met 31 maart 2019.

Informatie

Hugo Borst is op maandag 11 maart van 20.00 tot 22.00 uur te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Bibliotheekleden en studenten kunnen een kaartje kopen voor €10,-, overige bezoekers betalen €12,50. Kaartjes zijn vooraf in de bibliotheek of online te koop. 


Dit bericht delen:

Advertenties