Achtervolging eindigt op Cortenaerpad

Van onze redactie
15 februari 2019
Gisteravond heeft omstreeks half elf een achtervolging plaatsgevonden. De achtervolging eindigde op het Cortenaerpad.
Omstreeks 22.15 ontving de politie via het ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) systeem op het Nelson Mandelaplein melding dat een gestolen voertuig voorbij was gereden. Met meerdere eenheden zocht de politie in de omgeving naar het voertuig. Vervolgens kwam wederom dezelfde ANPR-melding. Het voertuig moest in de omgeving zijn, maar werd niet aangetroffen. Net op het moment dat agenten de zoektocht wilden opgeven en verder moesten naar een volgende melding, troffen zij per toeval het voertuig aan op de Neerbosscheweg. Het werd vrij snel duidelijk dat de bestuurder niet van plan was om te gaan stoppen. 
 
De agenten maakten zich al gereed voor een mogelijke achtervolging. Bij het stopteken besloot de bestuurder ervandoor te gaan. De bestuurder van het gestolen voertuig reed met hoge snelheden over de Graafseweg in de richting van het centrum. Toen het voertuig de Burghardt van den Berghstraat inreed, raakte het voertuig de middengeleider. De bestuurder gaf niet op en reed stug door. Eenmaal op het Cortenaerpad verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam met hoge snelheid tegen een muur tot stilstand. 
 
De bestuurder en bijrijder verzetten zich hevig tegen de aanhouding. Bij deze worsteling heeft een agent licht letsel opgelopen. De verdachten zijn aangehouden en evenals de agent, ter controle naar het ziekenhuis geweest. De bestuurder bleek een jongeman van 18 jaar zonder geldig rijbewijs. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Een berger sleepte het fors beschadigde voertuig weg. Het onderzoek is overgenomen door de recherche.

Dit bericht delen:

Advertenties