Leuvensbroek schoner na opruimwedstrijd van leerlingen De Wingerd

Van onze redactie
15 februari 2019
30 milieubewuste leerlingen uit groep 8 van basisschool De Wingerd en de enthousiaste studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen hielden vandaag een opruimfestival rondom de school. Samen met buurtbewoners werd zoveel mogelijk rotzooi verzameld, met op het eind een prijs voor het team dat de meeste rotzooi verzamelde. 
Basisschool de Wingerd in de Leuvensbroek deed mee aan een Move-project. Stichting Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden ze hebben in de maatschappij door ze te koppelen aan studenten. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier ontdekken kinderen dat zij, met hun ideeën en talenten, de wereld kunnen veranderen.

Wensen en talenten

De studenten gingen in gesprek met de kinderen om erachter te komen wat de wensen en talenten zijn van de kinderen. Hieruit kwam naar voren dat de kinderen zich veel zorgen maken om het milieu en met name over het afval in de buurt. Veel goede ideeën zoals ‘superprullenbakken’ en ‘creatieve waarschuwingsbordjes’ kwamen naar voren als oplossing voor het probleem. Uiteindelijk kwam een groepje kinderen met het idee om het opruimfestival te organiseren. Na anoniem stemmen hebben de kinderen ervoor gekozen om dat idee te verwerkelijken. Dankzij sponsoring van afvalverwerker Dar en supermarkt Jumbo konden de kinderen er vandaag voor zorgen dat de buurt weer schoon is.

Opgericht door studenten 

Stichting Move is in 2009 opgericht door studenten en inmiddels actief in tien grote studentensteden waar jaarlijks in totaal zo’n 100 projecten op basisscholen worden uitgevoerd. Binnenkort start Move ook haar eerste projecten op het vmbo binnen het project Move your world. Ook in Nijmegen werden en worden meerdere projecten uitgevoerd. 


 

Dit bericht delen:

Advertenties