Fototentoonstelling 'Bombardementsslachtoffers in beeld' op Plein 1944 onthuld

Van onze redactie
15 februari 2019
Vanaf vandaag staan op Plein 1944 meerdere mobiele billboards. De billboards, met daarop de 776 slachtoffers van het bombardement op Nijmegen, werden vanmorgen onthuld. De foto's zijn afkomstig uit het privéarchief van auteur Bart Janssen.
De fototentoonstelling ’Bombardementsslachtoffers in beeld’ bestaat uit vijf mobiele billboards op Plein 1944. Op de billboards staan de namen en foto's van de 776 slachtoffers van het bombardement op 22 februari 1944. Wethouder Noël Vergunst van Cultuur onthulde vanmorgen om half elf het eerste billboard. Vervolgens werden de andere vier borden onthuld door Bart Janssen, de auteur van het boek 'De pijn die blijft, Edo Fennema, voorzitter Stichting In Paradisum, Wiel Lenders, directeur Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en dominee van de Lutherse kerk Perla Akerboom.

Herdenkingen

De fototentoonstelling is onderdeel van de herdenkingen van het bombardement op de stad, dit jaar 75 jaar geleden. Dit jaar wordt er met verschillende bijzondere activiteiten stilgestaan bij deze, voor de stad traumatische, gebeurtenis. Op vrijdag 22 februari is vanaf 11.30 uur de officiële herdenking van het bombardement. Daar spreken naast burgemeester Bruls ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, staatssecretaris Blokhuis en de voorzitter van het Nationaal Comité 4&5 mei, mevrouw Verbeet. Ook een ooggetuige van het bombardement spreekt en kinderen van de Montessorischolen tonen hun betrokkenheid bij het bombardement.


Dit bericht delen:

Advertenties