Bedreigde Nijmegenaar mag van rechter terug naar woning

Van onze redactie Dinsdag 12 Februari 2019

Zeer recent heeft de rechter bepaald dat het noodbevel dat burgemeester Bruls vorig jaar uitvaardigde in verband met een situatie rond een gezin in de Hegdambroek, gedeeltelijk wordt teruggedraaid. De gemeente gaat hiertegen in beroep.

In verband met een dreiging tegen een bewoner van de Hegdambroek heeft burgemeester Bruls afgelopen augustus door een noodbevel bepaald dat de bewoner en diens gezin niet meer zichtbaar in Nijmegen mogen verblijven. Er was een gevaar ontstaan voor de bewoners en de omgeving. De woning werd voor onbepaalde tijd gesloten. De bewoner heeft dit besluit aangevochten en de rechter heeft zeer recent uitspraak gedaan. De rechter vindt het noodbevel op zich een terecht genomen maatregel, maar de onbepaalde tijd ervan en de geografische reikwijdte te groot. Vanaf nu mogen de bewoner en zijn gezin weer in Nijmegen zijn, behalve in de straat waar hij woonde. Het verbod om daar te komen blijft tot 4 april aanstaande van kracht. Vanaf 4 april mag de bewoner terug naar zijn woning.

De gemeente gaat in beroep tegen de uitspraak. Locoburgemeester Tiemens heeft maandagavond samen met de politie de omwonenden van de betreffende straat in de Hegdambroek ingelicht.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.
Bekijk ook:

 > Burgemeester sluit woning Hegdambroek vanwege dreiging door criminelen


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.