Mogelijk vergiftigde worst aangetroffen op Oostkanaaldijk

Susan Huurman
12 februari 2019
Langs het pad aan de Oostkanaaldijk, het deel achter de Vossendijk, trof een wandelaarster gisteren stukken worst met rode korrels aan. Het is niet aangetoond maar het gaat mogelijk om ratten- of muizengif. Voor wandelaars met honden is alertheid geboden en bij aantreffen wordt geadviseerd direct de politie in te lichten.

Buurtbewoonster Margareth liep zoals gewoonlijk rond 12 uur met haar hondje Bobby langs het kanaal. ‘Hij was wat aan het snuffelen, stopte bij iets en keek mij aan’. De schrik sloeg haar meteen om het hart toen ze zag waar Bobby naar stond te kijken. ‘Ik heb de worst meteen het water ingeschopt, achteraf niet slim maar ik dacht: weg ermee. Er was duidelijk van gegeten, aan beide kanten.’ Omdat ze niet zeker wist of Bobby ervan gegeten had, werd direct de gang naar de dierenarts gemaakt. Daar kreeg de 6,5 jaar oude terriër braakmiddel toegediend. ‘In het braaksel werd niets aangetroffen, maar ik heb het zekere voor het onzekere genomen,’ aldus de verontruste Margareth.

Vossendijk

‘Toen we weer thuis waren, ben ik weer gaan kijken en vond toen op een andere plek, vlakbij een bankje, ook stukken worst met dezelfde rode korrels erin. Helaas heb ik ook die het water in geschopt.‘ Pas later belt Margareth de politie. ‘Die namen het hoog op en zeiden dat ik hen meteen had kunnen bellen. De agenten zijn in het donker nog bij de aangewezen plekken gaan zoeken.’ Gelukkig is Bobby weer helemaal bijgekomen maar Margareth wil graag iedere wandelaar waarschuwen en gaat vandaag ook kijken of er nieuwe worst ligt. ‘Mijn zus heeft het meteen op Facebook gezet en ik wil straks flyers gaan ophangen. Dikke kans dat de mogelijke dader deze er meteen weer vanaf haalt maar ik wil niet dat er echt slachtoffers vallen. Het is alleen ook wel zielig voor de wilde dieren die er misschien van gegeten hebben.’

Onderzoek

De politie heeft de zaak in onderzoek en raadt iedereen aan om aangetroffen worst en/ of korrels via het nummer 09008844 te melden. Het beste is om de worst en korrels meteen in een zakje te doen en deze te bewaren. Het is aan te raden om altijd alert te zijn en te zorgen dat honden niets van de straat eten. Bij twijfel of de hond iets binnen heeft gekregen, wordt geadviseerd direct contact op te nemen met de eigen dierenarts.


Dit bericht delen:

Advertenties