Stille herdenking bominslag februari 1945 hoek Waterstraat

Van onze redactie
12 februari 2019
Maandag 18 februari is het 74 jaar geleden dat op de hoek van de Biezenstraat en de Waterstraat, bij kloostergemeenschap De Bron van de Zusters Clarissen, een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen vier burgers om het leven en vele anderen raakten gewond in de 26 weggevaagde of zwaar beschadigde woningen.
In 2010 werd onder grote publieke belangstelling door de nabestaanden een plaquette onthuld ter herinnering aan de slachtoffers.

Op maandag 18 februari vindt hier een stille herdenking aan de slachtoffers plaats, waarbij er voor eenieder gelegenheid is om op eigen wijze hierbij stil te staan. Er zijn enkele korte toespraken, waarna een minuut stilte wordt gehouden. Vervolgens is er gelegenheid om bloemen of kransen te leggen bij de plaquette aan de Biezenstraat in de tuin van kloostergemeenschap De Bron van de Zusters Clarissen. De herdenking begint 18 februari om 10.00 uur aan de zijde van de Biezenstraat.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de V1 bominslag plaatsvond en zal er een grote herdenkingsbijeenkomst op 18 februari worden georganiseerd.


Dit bericht delen:

Advertenties