Beschonken bestuurder aangehouden na meerdere overtredingen

Lars Schwachöfer Zondag 10 Februari 2019

Vanavond heeft de politie een bestuurder aangehouden nadat hij meerdere verkeersovertredingen op de Industrieweg en omgeving beging. De bestuurder bleek ook te veel gedronken te hebben.

Agenten van het verkeershandhavingsteam van de politie zagen de bestuurder van een auto twee keer door rood rijden. Bij een snelheidsmeting bleek de auto 120 kilometer per uur te rijden, waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt. De agenten hebben de bestuurder staande gehouden en merkten een alcohollucht op. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden.

De bestuurder blies bij een ademanalyse een uitslag van 465 Ugl, ruim twee keer zoveel dan het wettelijke maximum. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. De officier van justitie zal bepalen hoe hoog de boete zal zijn en hoelang de bestuurder zijn rijbewijs kwijt is. Ook is de bestuurder aangemeld voor twee educatieve maatregelen van het CBR, die hij zelf zal moeten betalen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.