Arrestatieteam haalt verdachten overval uit woning

Lars Schwachöfer
9 februari 2019
De politie heeft afgelopen nacht de verdachten van een overval gisteravond aangehouden. Voor de aanhouding werd een arrestatieteam ingezet.
Omstreeks half elf werd een cafetaria aan de Groenestraat overvallen. Twee daders liepen de cafetaria binnen met een pistool en een mes en bedreigden het personeel. Ze maakten geld en sigaretten buit en vluchtten vervolgens in de richting van de Willemsweg. Een getuige zag de twee bij een woning op de Willemsweg naar binnen gaan. Nadat de getuige hoorde van de overval, nam deze contact op met de politie. De politie zette direct de omgeving af. Omdat de daders mogelijk  vuurwapengevaarlijk waren, werd een arrestatieteam ingeschakeld.
 
Voor de veiligheid van de omgeving werd de Willemsweg langere tijd afgesloten. Een zwaarbewapend arrestatieteam heeft drie personen, waaronder de twee verdachten, aangehouden. De politie laat weten dat de aangehouden jongens 16, 18 en 19 jaar oud zijn en alledrie in Nijmegen wonen. De verdachten zijn afzonderlijk van elkaar naar het politiebureau vervoerd.
 
De recherche en Forensische Opsporing hebben onderzoek in en om de cafetaria en woning verricht. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een speurhond. Het onderzoek nam langere tijd in beslag. In de woning werd de buit van de overval aangetroffen. Het pistool bleek geen vuurwapen, maar een niet van echt te onderscheiden pistool te zijn. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die iets gezien hebben dat kan helpen in het onderzoek. Contact opnemen met de politie kan telefonisch via 0900-8844.

Dit bericht delen:

Advertenties