Oudste privéarchief van Nijmegen voor iedereen toegankelijk

Fotograaf: Geert Timmer Donderdag 07 Februari 2019

Vandaag heeft de overdracht van het oudste privéarchief van Nijmegen plaatsgevonden. Het Regionaal Archief Nijmegen heeft de afgelopen jaren de archieven van het Oud Burgeren Gasthuis (OBG) bewerkt.

De herinventarisatie van de archieven van OBG is afgerond en het archief is overgedragen aan het Regionaal Archief Nijmegen. Het archief is vanaf nu openbaar toegankelijk voor publiek.

Dienstencentrum OBG

Het Oud Burgeren Gasthuis is als dienstencentrum ruim 425 jaar onlosmakelijk verbonden met Nijmegen. Op 24 mei 1592 is OBG ontstaan door het samengaan van het Sint Nicolaas Gasthuis (1330) en het Sint Jacobs Gasthuis (1434). Twee jaar geleden bestond OBG dus 425 jaar.

Het OBG biedt diensten aan zelfstandig wonende ouderen en aan alle leeftijdsgroepen die actief willen zijn in Nijmegen-Oost. Daaronder vallen ook dementerende ouderen waar het OBG begeleid wonen en dagbesteding voor beschikbaar stelt. ‘Ontmoeten’ staat centraal in de filosofie van het bedrijf. Daarom biedt OBG, naast een breed aanbod aan activiteiten voor ouderen en andere wijkbewoners, flexwerkplekken en diverse (vergader)ruimtes voor activiteiten te huur aan.

 

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.