Genomineerden Avond van de Nijmeegse sport bekend

Sanne Kerkers
6 februari 2019
De 15 genomineerden voor de Avond van de Nijmeegse sport zijn door de gemeente bekendgemaakt. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen. Samen met de vakjury bepaalt het publiek wie de prijzen in handen krijgt.

Op 15 maart worden sporters in de Jan Massinkhal in het zonnetje gezet voor hun bijzondere en mooie prestaties in 2018. De gemeente Nijmegen reikt jaarlijks de sportprijzen uit in vijf categorieën. De prijs bestaat naast de eer uit een oorkonde, juryrapport en een geldbedrag. De volgende sporters, sportploegen en sportinitiatieven zijn genomineerd:

Sporter van het jaar

Susan Krumins - Kuijken, hardlopen. Susan won EK zilver op de 10.000m in Berlijn en werd derde bij de Zevenheuvelenloop.

Tessie Savelkouls, judo. Deze judoka won brons op de Europese Kampioenschappen Judo in Tel Aviv.

Jemyma Betrian, kickboksen. Als debutant in het kickboksen won Jemyma heel verrassend een bronzen medaille op het WK in New Delhi.

Sportploeg van het jaar

Senioren Team Zevenheuvelen, atletiek. Dit team werd overtuigend Nederlands kampioen Cross en stelde hiermee een ticket voor de Europese Kampioenschappen veilig.

Vocasa Heren, volleybal. De heren werden in het seizoen 2017-2018 tweede in de Topdivisie en promoveerde naar de hoogste landelijke klasse, de Eredivisie.

Nijmegen Devils, ijshockey. De ijshockeyers wisten zich te plaatsen voor de halve finale van de play-offs van de Be-Ne-league, de hoogste competitie klasse van België en Nederland.

Sporttalentprijs individueel

Alexe Wagemaker, judo. Alexe won goud op de European Cup – 18 jaar in Roemenië, een zilveren medaille op het NK – 18 jaar en een bronzen medaille op het NK senioren.

Enzo Kuworge, gewichtheffen. Gewichtheffer Enzo veroverde een bronzen medaille op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

Mees Vooijs, klimmen. In 2018 werd Mees tweede bij het International Paraclimbing Event in Oostenrijk en vijfde op het WK IFSC-Paraclimbing.

Sporttalentprijs teams

Nijmegen Dames-18, judo. Deze meiden behaalden een tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap -18 jaar.

Het NJJK team van Aqua Novio’94, zwemmen. Dit team behaalden een eerste plek bij de kampioenschappen korte baan en een tweede plek bij de langebaan.

Meisjes B Running Team Simba, hardlopen. Zij veroverden in 2018 de gouden plak bij de Nederlandse Kampioenschappen cross en wonnen bij de officieuze Nederlandse Estafette Kampioenschappen de 4 x 800 meter Meiden Junioren B.

Sportinitiatiefprijs

G-badmintongroep van Badmintonclub Mariken, badminton. Een enthousiaste groep vrijwilligers van BC Mariken is een training gestart voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit begon als een klein initiatief en is inmiddels echt een onderdeel van de vereniging geworden.

Sport/groenploeg van Rapiditas, tennis. In 2018 is Tennisvereniging Rapiditas gestart met een groep jongeren met een Wajong uitkering die twee dagdelen per week het tennispark onderhouden en dit combineren met tennis(lessen). De jongeren ervaren de combinatie tennis en werk als heel positief.

Impuls wielersport Nijmegen, wielrennen. Door de opzet van drie wielerinitiatieven ontstaat een mooie impuls in het Nijmeegse amateurwielrennen. De initiatieven zijn twee wielerevenementen, World University Cycling Championships 2020 en de Omloop der 7Heuvelen en de wederopstanding van de wielervereniging Groenewoud.

Iedereen kan vanaf vandaag tot 4 maart stemmen op zijn/haar favoriet(en). De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee. De andere 50% bepaald de vakjury. Stemmen kan via deze link

Vakjury

Joris Hermans (directeur Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij Hogeschool Arnhem Nijmegen)

Rob Cuppen (directeur Radboud Sportcentrum)

Heino Jacobs (directeur Sportfondsen Nijmegen)

Floris Tas (voorzitter Stichting SONS2016 / Nijmegen Global Athletics)

Danny Meeuwsen (oud-topsporter)

Marit Gijsbers (talentbegeleider Topsport Gelderland)

Walter Nieuwkamp (journalist de Gelderlander)

Lotte Visschers (HAN topsportacademie)

Iedereen is vrijdag 15 maart om 20.00 uur welkom in de Jan Massinkhal voor de uitreiking van de prijzen.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties