Politie zoekt getuigen woningoverval Planetenstraat

Lars Schwachöfer
6 februari 2019
Gisteravond heeft tussen 21.30 en 22.00 een woningoverval plaatsgevonden in de Planetenstraat. De politie zoekt getuigen.
Twee mannen deden zich voor als pakketbezorgers en belden via de centrale toegangsdeur aan bij de woning. Zij moesten bij de buren zijn. De 79-jarige bewoner deed de deur open en zag de mannen met een pakket naar boven lopen. Bij de deur probeerden de mannen de woning binnen te komen, maar de bewoner verzette zich hevig. Hierbij werd hij door de mannen geslagen. In paniek vluchtten de mannen de woning uit.

De politie stond twee straten verderop in verband met een steekincident in de Zonstraat, en was snel ter plaatse. De verdachten werden niet meer aangetroffen in de omgeving. De afdeling Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek in en om de woning verricht.

 
De politie is op zoek naar getuigen van de woningoverval of omwonenden die meer kunnen vertellen over de situatie ten tijde van de woningoverval. De politie komt graag in contact met mensen die verdachte voertuigen in de straat of omgeving hebben zien staan, camerabeelden hebben of meer informatie hebben over het delict.
 
Bij de politie is bekend dat beide mannen in het zwart gekleed waren. Ze droegen beide bivakmutsen en handschoenen. De verdachten hadden een normaal postuur en waren ongeveer 1 meter 75 lang. Of de daders iets buitgemaakt hebben bij de overval, is nog onbekend. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via het gratis nummer 0800-7000.

Dit bericht delen:

Advertenties